ICC Turkey












ONLINE “ULUSLARARASI YAPTIRIMLAR, FİRMALAR İÇİN RİSKLER VE ÖNLEMLER” PANELİ
13 Aralık 2022, Salı / saat 14.00 – 16.00

ICC Türkiye Milli Komitesi tarafından ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi ile Milli Komite Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu ile işbirliğinde 13 Aralık 2022 tarihinde 14.00 – 16.00 saatleri arasında “Uluslararası Yaptırımlar, Firmalar için Riskler ve Önlemler” başlıklı online bir panel gerçekleştirilecektir.


Söz konusu panel ile ICC ticaret hukuku ve uygulamaları kapsamında Mücbir sebep ve beklenmeyen hal maddesi ile Ticaret Finansmanı Prensipleri ve Ulusal ve Uluslararası hukuk açısından yaptırımlara ilişkin bilgilendirme yapılması ve yaptırımların firmalar açısından değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Program detayı ve konuşmacı özgeçmişleri aşağıda sunulmaktadır.


KAYIT için lütfen tıklayınız.

PROGRAM

14.00 

GİRİŞ VE TANITIM

14.00 – 14.25

TİCARET HUKUKU VE UYGULAMALARI: ICC MÜCBİR SEBEP VE BEKLENMEYEN HAL MADDESİ
Prof. Dr. Ercüment Erdem, Kıdemli Ortak Avukat, Erdem & Erdem Hukuk Bürosu; ICC Tahkim Divanı Üyesi, ICC Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu Başkanı

14.25 – 14.50 

ULUSAL VE ULUSLARARASI HUKUK AÇISINDAN YAPTIRIMLAR
Prof. Dr. Nuray Ekşi, Hukuk Fakültesi, Özyeğin Üniversitesi ve ICC Türkiye Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu Üyesi

14.50 – 15.15

ICC-BAFT-WOLFSBERG GROUP TİCARETİN FİNANSMANI PRENSİPLERİ
Abdurrahman Özalp, ICC Türkiye Bankacılık Komisyonu Başkanı

15.15 – 15.40 

YAPTIRIMLARIN FİRMALAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMES
İ
Abdurrahman Özbek, Global Yaptırımlar Uyum Birimi Kurucusu, Hayat Holding

15.40 – 16.00

SORU-CEVAP

16.00 

KAPANIŞ

 

KONUŞMACILAR

 

Prof. Dr. Ercüment Erdem


Prof. Dr. H. Ercüment Erdem Erdem&Erdem Ortak Avukatlık Bürosu’nun Kurucusu ve Kıdemli Ortağıdır. Tahkim, uluslararası ticaret hukuku, rekabet hukuku, birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler ve kurumsal finansman alanlarında 30 yılı aşkın deneyime sahiptir. Enerji, inşaat, finans, perakende, emlak, havacılık, sağlık ve sigorta gibi çeşitli endüstrilerdeki yerli ve yabancı müvekkillere hizmet vermektedir.


Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Tahkimi, İsviçre Tahkimi, Moskova Tahkimi, Birlemiş Milletler Milletlerarası Ticaret Hukuku Komisyonu (UNCITRAL) Tahkimi, Tahran Tahkimi ve ad hoc tahkimlerinin içinde bulunduğu farklı kurallar çerçevesinde birçok uluslararası ve ulusal tahkimde başkanlık, tek hakemlik ve taraf hakemliği yapmış ve bu alanda öne çıkmıştır.


Prof. Dr. Ercüment Erdem Türkiye’de Galatasaray Üniversitesi ve İsviçre’de Fribourg Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerde ders vermektedir. Akademisyen olarak 35 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir ve araştırmaları tahkim, rekabet hukuku, uluslararası ticaret hukuku, birleşme ve devralmalar ve şirketler hukuku gibi alanları kapsar.


Prof. Dr. Ercüment Erdem İstanbul Barosu ve Uluslararası Barolar Birliği üyesidir. ICC Ticari Uygulamalar Komisyonu başkanı olmasının yanı sıra, ICC Tahkim Komisyonu, ICC Tahkim Divanı, ICC Enstitü Konseyi, ICC Türkiye Milli Komitesi, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve İsviçre Tahkim Derneği üyesidir.


Prof. Dr. Erdem, ayrıca, ICC Türkiye Milli Komitesi bünyesinde kurulmuş olan Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu Başkanıdır.

 



https://www.inanici-tekcan.av.tr/images/temp/2-k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk.jpgProf. Dr. Nuray Ekşi


Prof. Dr. Nuray Ekşi, 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirdikten sonra 1988 yılında aynı fakültede Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamış ve İstanbul Barosu’na kaydolmuştur. Milletlerarası Özel Hukukun yanı sıra Spor Tahkim Hukuku, Milletlerarası Tahkim Hukuku alanlarında da Türkiye’de ve Türkiye dışında yayınlanan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Prof. Dr. Ekşi’nin, “Milletlerarası Ticaret Hukuku” ve “Dış Ticaret Hukuku El Kitabı” adlı kitaplarının yanı sıra uluslararası ticaret konusunda çok sayıda yerli ve yabancı dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Ayrıca 2012 yılından beri yayımlanmakta olan UTTDER-Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Dergisi’nin kurucusu ve genel editörüdür.


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yaptırım ve ambargo kararlarının Libya Devleti lehine verilen teminat mektuplarına etkisi konusunda verdiği mütalaaların bulunan Prof. Dr. Nuray Ekşi’nin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlar konusundaki makalesi Kasım 2022 tarihinde yayımlanmıştır.


Prof. Dr. Nuray Eksi, ayrıca, ICC Türkiye Milli Komitesi bünyesinde kurulmuş olan Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu üyesidir.

 



cid:image004.jpg@01D8FB41.44BE0720Abdurrahman Özalp


Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezundur. 1988 yılında Bankacılık, Kambiyo ve Dış Ticaret mesleğine başlamıştır.


2000 yılından beri Milletlerarası Ticaret Odası (ICC-International Chamber of Commerce) nezdinde faaliyete bulunmakta olup ICC Türkiye Bankacılık Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.


UCP 600, URDG 758 ve ISDGP kural hazırlama ve revizyon çalışmalarına katılmıştır.


Dış ticaretin kural ve uygulamaları hakkında 13 basılı, 4 elektronik kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.


www.abdurrahmanozalp.com isimli web sitesi bulunmaktadır.
ao@abdurrahmanozalp.com  / Tel.5322073330

 



cid:image005.jpg@01D8FB41.44BE0720Abdurrahman Özbek


İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme ve Ulaştırma & Lojistik Lisans bölümlerinden mezundur.  Yaklaşık 3 yıl özel sektörde Uluslararası Lojistik alanında çalıştıktan sonra; Halkbank Dış İşlemler Operasyonları biriminde 8 yıl çeşitli görevler almıştır.


Son olarak 4 yılı aşkın bir süredir Hayat Holding bünyesinde Global Yaptırımlar Uyum biriminin kuruculuğunu ve yöneticiliğini üstlenmektedir. ABD merkezli ACAMs (Association of Certified Anti- Money Laundering) kuruluşunun CGSS ve CAMS sertifikalı aktif üyesidir. Uluslararası yaptırımlarla ilgili konuları ele aldığı Sanctionobserver.com adlı bir adet kişisel blogu bulunmaktadır.


İngilizce ve Farsça bilmektedir.