ICC Turkey














Eğitim ve Seminer Duyuruları

 

Video Konferans "KÜRESEL TURİZM SEKTÖRÜ: ZORLUKLAR VE COVID – 19 SONRASI İÇİN DİJİTAL ÇÖZÜMLER "
22 TEMMUZ 2020, 15.00 TSİ (14.00 CET)

Değerli Üyelerimiz,


ICC Türkiye Milli Komitesi olarak ICC ve Facebook İstasyon ile işbirliğinde 22 Temmuz 2020, saat 15.00’de “Küresel Turizm Sektörü: Zorluklar ve Covid – 19 Sonrası için Dijital Çözümler” konulu uluslararası bir video konferans düzenlenecektir.


COVID-19 pandemisinin küresel düzeyde Turizm sektörüne etkisinin ele alınacağı video konferansta; Gürcistan ve Türkiye'de turizm sektörünün güncel durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunulması planlanmaktadır. Ayrıca, uluslararası turizmi güvenli bir şekilde etkinleştirmek için dijital bir çözüm olan ICC AOKpass projesi de ele alınacaktır. 


Video konferansın detaylı programı için tıklayınız.


Kayıt yaptırmak için tıklayınız.


Sağlıklı günler diliyoruz.


Saygılarımızla,

 

 


 

ICC ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) COVID-19 ANKETİ

ICC ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO), COVID-19 ile ilgili bilgi akışını iyileştirmek için dünya çapında bir anket başlattı.


COVID-19 çalışmaları kapsamında; ICC ve WHO, iş dünyasının pandemiye nasıl tepki verdiğiyle ilgili daha fazla bilgi toplamak ve yayılmasının önlenmesi için çözümler geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla özel sektöre yönelik bir anket başlatmıştır. ICC-WHO anketi, küresel ekonominin farklı sektörleri arasındaki bilgi akışını iyileştirmeyi ve pandemi ile ilgili ekonomik ve beşeri sonuçları yönetmek için bir çerçeve geliştirmeyi hedeflemektedir.


Anket ile ilgili olarak, ICC Genel Sekreteri John W.H. Denton AO, “Özel sektör şeffaf geri bildirim sağlayarak, COVID-19'un yayılmasını en aza indirebilir ve pandeminin küresel ekonomi için temel yansımalarını ortaya çıkarabilir. ICC ve WHO, kendi toplumlarının güvenilir sesleri olarak iş dünyası liderlerini pandeminin günlük operasyonları, tedarik zincirleri ve çalışanlarının üzerindeki etkisi hakkında daha fazla bilgi paylaşmaya davet ediyor. Lütfen bu anketi tamamlamak için birkaç dakikanızı ayırın, böylece meslektaşlarımızı, müşterilerimizi ve paydaşlarımızı bu salgının yayılmasından kaynaklanan sürekli hasardan koruyabilelim." dedi.


Video mesajı ile ankete katılım çağrısında bulunan WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, " Bu anket, işletmelerin nasıl tepki verdiğini anlamamızı sağlayacaktır. En iyi uygulamaları planlamamıza ve sağlık yetkilileri olarak nereye odaklanmamız gerektiğini daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. Anket tarafından oluşturulan bilgiler hayat kurtarmamıza ve ekonomik hasarı en aza indirmemize yardımcı olacaktır.” dedi.


Sadece birkaç dakikanızı olacak olan ankete son katılım tarihi 27 Nisan 2020’dir.


ICC-WHO COVID-19 anketini için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla,

 

 


 

15. ICC TÜRKİYE TAHKİM GÜNÜ 24 Ocak 2020, İstanbul, Türkiye

Yer
Fairmont Quasar İstanbul Otel
Büyükdere Caddesi, 76, Mecidiyeköy, İstanbul

Önemli Noktalar
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Milletlerarası Tahkim Divanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi, TOBB ile işbirliğinde İstanbul’da bir tahkim konferansı düzenlemektedir.
Bu konferansın amacı; Türkiye’de milletlerarası ticari ve yatırım tahkiminin gelişimine katkıda bulunmak, İstanbul’u tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm merkezi olarak öne çıkarmak ve Türk tahkim camiasının hem ulusal hem de uluslararası seviyede tanıtımını yapmaktır.
Bu konferans katılımcılara, Türk tahkim topluluğu ile bağlantı kurma fırsatı ile birlikte, ICC tahkimindeki güncel gelişmeler hakkında bilgi edinme imkânını sağlayacaktır.

Kimler Katılmalı
Avukatlar
Hakemler
Hâkimler
Mühendisler
Akademisyenler
Hukuk müşavirleri
Oda/Borsa Hukuk Müşavirleri
Yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Kayıt Bilgileri
Konferans kayıt formunun http://icc.tobb.org.tr/icctahkim2020 adresinden en geç 20 Ocak 2020 tarihine kadar doldurulması ve kaydın tamamlanmasını teminen kayıt ücretinin belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize bildirilmesi (faks/e-posta ile) gerekmektedir.
Kayıt ücretine; tüm gün toplantı paketi, tüm dokümanlar, öğle yemeği ve ICC Tahkim Kurallarının Türkçe baskısı dâhildir.
İngilizce – Türkçe simültane tercüme mevcuttur.

Program
Taslak program ekte sunulmaktadır. Detaylı program bilahare iletilecektir. Milli Komitemiz websayfasını takip ediniz.

Daha fazla bilgi için
ICC Türkiye Milli Komitesi
Tel: +90 312 219 4254 (55-56-57) / Faks: 0.312.219 42 58
E-posta: icc-tr@tobb.org.tr  l Web: http://icc.tobb.org.tr

 

EKLER:

  1. Programı incele
  2. Check the program

 

 


AKREDİTİFLERE DETAYLI BAKIŞ (MT 700 Alanları, Belgeler, Ek Şartlar) VE DIŞ TİCARET FİNANSMANI ÜRÜNLERİ (Transferable, Back-to-Back, Red Clause, Revolving, Rambursman Taahhüdü, Sessiz Teyit, Risk Katılım Anlaşmaları) EĞİTİMİ

21-22 Aralık 2019, TOBB İSTANBUL HİZMET BİNASI

Eğitmenler: Yahya Kütükçü, Zeynep Ersamut 12 PDU

Akreditif açılış mesajlarının doğru kurgulanması, alınan metinlerin doğru değerlendirilmesi, belgelerin uluslararası kurallara uygun bir şekilde talep edilmesi ve incelenmesi için UCP 600 ve ISBP 745 yayınlarında belirtilen kurallara hakim olunması gerekmektedir. Bununla birlikte, ICC Bankacılık Komisyonu tarafından verilen resmi görüşlerden haberdar olunması ve tüm bunların uygulamaya etkilerinin doğru bir şekilde anlaşılması önem taşımaktadır.  Akreditif işleminin amacına uygun bir şekilde kullanılabilmesi ve teminat özelliğinin işletilebilmesi için ilgili tüm tarafların standart bir akreditif işlemine ait tüm unsurları bilinçli olarak kullanmayı bilmesi gerekmektedir.

Bu nedenlerden dolayı akreditif açılış şartlarını belirleyenlerin, şartları değerlendirerek akreditifi kullanıp kullanmama kararını verenlerin, belgeleri düzenleyenlerin ve bizzat akreditif işlemlerini yürüten bankacıların bu konulara ilişkin eğitimleri alarak bilgilerini tazelemeleri ve güncel tutmaları son derece önemlidir. 

Akreditif uygulamaları konusunda bilgi vermeyi ve akreditifin bilinçli kullanılmasını amaçlayan Milli Komitemiz, 21 – 22 Aralık tarihlerinde İstanbul’da TOBB Hizmet Binasında “ Akreditiflere Detaylı Bakış (MT 700 Alanları, Belgeler, Ek Şartlar) ve Dış Ticaret Finansmanı Ürünleri (Transferable, Back-to-Back, Red Clause, Revolving, Rambursman Taahhüdü, Sessiz Teyit, Risk Katılım Anlaşmaları)” başlıklı eğitimi düzenleyecektir.  CDCS sertifikalarının uzatılması için PDU kazanımı ve CDCS adayları için hazırlık kapsamı özelliği taşıması seminerimizin diğer önemli getirileridir.  Eğitimin katılımcıları 12 PDU sayısı kazanabileceklerdir.

Seminere ilişkin program ekte sunulmaktadır.     

Ekte programı sunulan eğitime katılmak isteyenlerin kayıt formunu http://icc.tobb.org.tr/icctraralik2019  linkinden, en geç 19 Aralık 2019 tarihine kadar doldurmaları ve kaydın tamamlanmasını teminen eğitim ücretinin kayıt formunda belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize faks (0.312.219 42 58) veya e-posta (icc-tr@tobb.org.tr) yoluyla göndermeleri rica olunur.
Saygılarımızla,

 

EKLER:

  1. Program

 

 


INCOTERMS® 2020 MENA BÖLGESİ AÇILIŞ ZİRVESİ
5 Aralık 2019, İstanbul, Türkiye

Yer : Fairmont Quasar İstanbul Otel
Büyükdere Caddesi, 76, Mecidiyeköy, İstanbul

Önemli Noktalar
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından uluslararası ticarette kullanılan, evrensel olarak standartlandırılmış ve malların satışı için dünya çapında kabul gören kuralları belirleyen “INCOTERMS® 2020’nin MENA Bölgesi Açılış Zirvesi” düzenlenmektedir.

Incoterms® kuralları, ilk kez 1936'da dünya çapındaki tacirler arasında mal satışı ile ilgili yaygın olarak kabul edilen tanımları ve kuralları belirlemek için ICC tarafından oluşturulmuştur. ICC, bu tarihten beri, uluslararası ticaret sistemindeki değişiklikleri yansıtmak için Incoterms® kurallarını periyodik olarak yenilemiştir. Uluslararası ticarette yaşanan değişikliklere bağlı olarak 1963, 1967, 1976, 1980, 1990, 2000 ve 2010 yıllarında revize edilmiştir. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak versiyon ise Incoterms® 2020'dir.

Yeni Incoterms® 2020, belirli bir işlem için en uygun Incoterms® kuralının nasıl seçileceğine veya bir satış sözleşmesinin yardımcı sözleşmelerle nasıl etkileşime girdiğine dair daha ayrıntılı açıklamalar içermektedir. Kullanımı daha kolay olan Incoterms® 2020, her Incoterms® kuralı için ithalatçı ve ihracatçıların sorumluluklarını gösteren grafiklere sahip daha ayrıntılı ve açıklayıcı tanımlar içermektedir.

Ülkemizde, INCOTERMS® 2020’nin etkinlik ve eğitimlerini yapma görevi, ICC Türkiye Milli Komitesi’ne aittir.

Kimler Katılmalı
Hukukçular, ithalat ve ihracat uzmanları, bankacılar, mali işlerden sorumlu yöneticiler, sözleşme yöneticileri, sigorta, gümrük, nakliye ile lojistik firmalarından ilgililer, gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları ve tüm dış ticaret profesyonelleri.

Kayıt Bilgileri
Konferans kayıt formunun http://icc.tobb.org.tr/incoterms2020tr adresinden en geç 2 Aralık 2019 tarihine kadar doldurulması ve kaydın tamamlanmasını teminen kayıt ücretinin belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize bildirilmesi (faks/e-posta ile) gerekmektedir.

Kayıt ücretine; tüm gün toplantı paketi, tüm dokümanlar, öğle yemeği ve INCOTERMS® 2020 Türkçe – İngilizce baskısı ve ICC Tahkim Kurallarının Türkçe baskısı dâhildir. Katılımcılara, gün sonunda katılım sertifikası verilecektir.
İngilizce – Türkçe simültane tercüme mevcuttur.

PROGRAMI İNCELE

CHECK THE PROGRAM


“AKREDİTİF, STANDBY VE GARANTİLER ICC BANKACILIK KOMİSYONU GÖRÜŞLERİ/DOCDEX BİLİRKİŞİLİK KARARLARI/YARGITAY KARARLARI VE ISBP’DEN SEÇME PARAGRAFLAR VE YORUMLARI” EĞİTİMİ

16-17 Kasım 2019,
 TOBB İSTANBUL HİZMET BİNASI (12 PDUs)

Bilindiği üzere,  Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), akreditifler altında ibraz edilen belgelerin uygun bir ibrazı oluşturup oluşturmadığı hakkında farklı görüşler ileri süren amir bankalar, lehtarlar, amirler ve görevli bankalardan aldığı görüş taleplerini sonuca bağlamakta ve ICC toplantılarında Bankacılık Komisyonu üyelerince onaylanan bu görüşler benzer olaylar yaşandığında sorunların çözümüne yardımcı olmaktadır.  Aynı şekilde taraflar arasında bir ihtilaf olduğunda ICC Uluslararası Bilirkişilik Merkezi’ne başvurulmakta ve atanan bilirkişiler ihtilaf ile ilgili karar vermektedir.

Örneğin rezerv konusu yapılan bir ibrazda benzer konuda verilmiş olan bir ICC görüşü ve DOCDEX kararına ilgi kurmak suretiyle bir görevli banka bir amir bankanın rezerv iddiasını çürütebilmektedir.  Akreditiflere ilişkin Birörnek Usuller ve Uygulama (UCP) kurallarının son revizyonunda birçok ICC görüşünün ve DOCDEX kararının kurallara dahil edilmiş olması söz konusu görüşlerin ve kararların önemini kanıtlamaktadır. Diğer taraftan sözkonusu görüşler ve kararlar mahkemelere yansımış ihtilaflarda da referans olarak kullanılabilmektedir.

ICC Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu tarafından, 16-17 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da; UCP600 altında şimdiye kadar verilmiş olan görüşlerden ve DOCDEX kararlarından ve Sıkça Sorulan Sorulardan oluşan geniş bir seçkiyi içeren bir eğitim düzenleyecektir.

Eğitime ilişkin detaylı program ektedir.    

Ekte programı sunulan eğitime katılmak isteyenlerin kayıt formunu http://icc.tobb.org.tr/icctrkasim2019  linkinden, en geç 12 Kasım 2019 tarihine kadar doldurmaları ve kaydın tamamlanmasını teminen eğitim ücretinin kayıt formunda belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize faks (0.312.219 42 58) veya e-posta (icc-tr@tobb.org.tr) yoluyla göndermeleri rica olunur.
Saygılarımızla,

EKLER: Program


ICC Türkiye 65. Genel Kurul Daveti 1 Temmuz 2019

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin 65 inci Genel Kurul Toplantısı, 2018 yılı faaliyetlerini incelemek ve ekte sunulan gündemi görüşmek üzere, 1 Temmuz 2019, Pazartesi günü saat 15.00’de Ankara’da TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede; Komitemiz Genel Kurul delegesi olarak Genel Kurulumuza katılımınızdan, mümkün olmaması durumunda bir temsilcinizin katılımının temin edilmesinden ve katılımcıya ilişkin kaydın http://icc.tobb.org.tr/genelkurul2019 linki üzerinden yapılmasından veya herhangi bir katılım/temsil olmaması durumunda ise linkte yer alan vekâletname formunun doldurularak en geç 26 Haziran 2019 tarihine kadar Milli Komitemize (e-posta: icc-tr@tobb.org.tr; faks: 0 312 219 4258) iletilmesinden memnuniyet duyulacaktır.
Saygılarımla,

ICC Türkiye Milli Komitesi

Not :  ICC Türkiye Milli Komitesi 2018 yılı Faaliyet Raporu, bilahare gönderilecektir.

EKLER:

  1. GÜNDEM
  2. VEKALETNAME FORMU

 


DIŞ TİCARETİN FİNASMANI, PRENSİPLERİ, TEDARİK ZİNCİRİ, RİSK YÖNETİMİ VE YENİ TEKNOLOJİLER EĞİTİMİ (12 PDU)


20-21 Nisan 2019, TOBB İSTANBUL HİZMET BİNASI Adres: Harman Sokak No: 10 34394 Esentepe/Şişli/ İstanbul

Ticari faaliyet içerisinde bulunan tarafların ticareti kolay ve risksiz yapabilmesi için ticaretin teknik ve kurallarını bilmesi gerekir. Bunun dışında ticari faaliyetten daga fazla verim elde edebilmek ve riskleri azaltabilmek için sadece teknik ve kuralları bilmek yetmez, bunların dışında yapılandırmayı, finansman imkanlarını, tedarik zincirini, uyum konularını ve yeni teknolojileri de bilmek gerekir. Bu seminerimizde bu konuları vermeye çalışacağız. Eğitimimizde ele alınacak konular ana başlıklarıyla şunlar olacaktır;
·        Genel olarak Dış Ticaret Teknikleri; Teslim ve Ödeme Yöntemleri
·        Finansman Yöntemleri; İskonto, İştira, Prefinansman, Postfinasman,  Ülke Kredileri, İhracat Sigortaları, Emtia Finansmanı
·        Tedarik Zinciri ve Finansmanı
·        Yeni Teknolojiler; BPO-Bank Payment Obligation, Blokzincir (Blockchain)
·        Ticaretin Prensipleri ve Uyum Konuları
Eğitim; başta Alıcı, Satıcı, Tedarikçi, İmalatçı, Bankacı, Gümrükçü, Taşımacı, Navlun Komisyoncusu ve ticaretle ilgilenen herkese faydalı olacağı düşüncesiyle sektöre katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir.
Ekte programı sunulmakta olan eğitime katılmak isteyenlerin, kayıt formunu http://icc.tobb.org.tr/icctrnisan2019
adresinden en geç 16 Nisan 2019 tarihine kadar doldurmaları ve kaydın tamamlanmasını teminen eğitim ücretinin kayıt formunda belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize faks (0.312.219 42 58) veya e-posta (icc-tr@tobb.org.tr) yoluyla göndermeleri rica olunur.

Saygılarımızla,

ICC Türkiye Milli Komitesi

Program

 


“ICC BANKACILIK KOMİSYONU GÖRÜŞLERİ/DOCDEX BİLİRKİŞİLİK KARARLARI/YARGITAY KARARLARI & ISBP745 PARAGRAFLARINDAN SEÇMELER VE YORUMLARI” EĞİTİMİ (13 PDU)

2 - 3 Mart 2019, TOBB İSTANBUL HİZMET BİNASI Adres: Harman Sokak No: 10 34394 Esentepe/Şişli/ İstanbul

Bilindiği üzere,  Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Ticari Akreditifler, Teminat akreditifleri (Standby) ve Garantiler konusunda bir örnek kuralları yapmakta ve bunların uygulanmasını takip etmekte, gerektiğinde komisyonları aracılığıyla görüşler vererek veya uyuşmazlık mercileri aracılığıyla kararlar vererek destek olmaktadır. ICC dışında yerel mahkemelerin verdiği kararlarda uygulamalar için emsal olabilmektedir. Bu bağlamda ticari akreditifler, teminat akreditifleri ve garantiler ile ilgili olarak ibraz edilen belgelerin uygun bir ibrazı oluşturup oluşturmadığı hakkında birbirlerine karşı farklı görüşler ileri süren, tartışma yaşayan ve zaman zaman yargıya gidebilen bankalar ve müşterileri ICC’nin resmi görüşleri, bilirkişi kararları ile yerel mahkemelerin kararlarını emsal alabilmekte ve böylece çözme ulaşabilmektedirler.

Örneğin, bir rezerv konusu söz konusu olduğunda daha önce benzer konuda verilmiş olan bir ICC görüşü veya DOCDEX kararı emsal olarak alınabilmekte ve buna dayanarak taraflar birbirlerini fazla yıpratmadan ikna olabilmektedirler. Akreditiflere ilişkin Birörnek Usuller ve Uygulama (UCP) kurallarının ve Standart Bankacılık Uygulaması (ISBP-International Standart Banking Practices) son revizyonlarında birçok ICC görüşünün ve DOCDEX kararının kurallara dahil edilmiş olması söz konusu görüşlerin ve kararların önemini kanıtlamaktadır. Diğer taraftan sözkonusu görüşler ve kararlar mahkemelere yansımış ihtilaflarda da referans olarak kullanılabilmektedir.

ICC Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu tarafından 2-3 Mart 2019 tarihlerinde İstanbul’da TOBB Hizmet Binası’nda; UCP600, ISBP745, URDG758, ISP98 altında şimdiye kadar verilmiş olan görüşlerden ve DOCDEX kararlarının yanı sıra Yargıtay Kararları ile uygulama için önemli bir rehber olan ISBP’nin önemli paragrafları ile uygulama da ortaya çıkan sorunların tartışıldığı ve tüm bu konulardan Sıkça Sorulan Sorulardan oluşan geniş bir seçkiyi içeren bir eğitim düzenlenecektir. Eğitim programı ektedir.

Eğitime katılmak isteyenlerin, kayıt formunu http://icc.tobb.org.tr/iccturkiyebankacilikmart2019 adresinden en geç 28 Şubat 2019 tarihine kadar doldurmaları ve kaydın tamamlanmasını teminen eğitim ücretinin kayıt formunda belirtildiği şekilde ödenerek dekontunun Komitemize faks (0.312.219 42 58) veya e-posta (icc-tr@tobb.org.tr) yoluyla göndermeleri rica olunur.

Saygılarımızla,

ICC Türkiye Milli Komitesi

EKLER:

 

Güncel Duyurular  2022 - 2021  2020 - 2019  2018 - 2017  2016 - 2015  2014 - 2013