ICC Turkey












ICC Türkiye Milli Komitesi’nin 65 inci Genel Kurul Toplantısı, 1 Temmuz 2019, Pazartesi günü saat 15.00’de Ankara’da TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurula ve sonrasında yapılan plaket törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu, ICC çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından 12-14 Haziran 2019 tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 11. Dünya Odalar Kongresi bünyesindeki Dünya Odalar Yarışmasında finale kalan Gaziantep Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası ile en sıra dışı proje kategorisinde Suriye Masası Projesi ile birinci olan Gaziantep Ticaret Odası’nı başarılarından ötürü kutlayarak, plaket verdi.​

Söz konusu yarışmada; Gaziantep Ticaret Odası, En Sıradışı Proje Kategorisinde ‘Suriye Masası Projesiyle; Gaziantep Sanayi Odası, En İyi Eğitim Projesi kategorisinde ‘Mesleki Eğitim Merkezi Projesiyle’; Konya Sanayi Odası, En iyi KOBİ ve Girişimcilik Geliştirme Projesi kategorisinde ‘Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesiyle’, İstanbul Ticaret Odası da En iyi KOBİ ve Girişimcilik Geliştirme Projesi kategorisinde, ‘Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Projesiyle’ yarışmıştı.

-ICC, 100’den fazla ülkede, 45 milyon üye ağına sahip
TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC Türkiye’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ICC’nin tarihine ve kuruluşuna ilişkin bilgi verirken, kuruluşun ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası yapılanması olduğuna dikkat çekti. ICC’nin; bu yıl 100’üncü yaşını kutladığını belirten Hisarcıklıoğlu, 100'den fazla ülkede, 45 milyon üye ağıyla, 1 milyardan fazla çalışanı temsil ettiğini söyledi.

-BM Gözlemci Statüsü
Aralık 2016’da, Birleşmiş Milletler Gözlemci statüsü elde eden ICC, küresel iş dünyasının sesini, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nde daha çok duyurmaya başlamıştır. Sürdürülebilir ekonomik büyüme, istihdam, ekonomik işbirliği, korumacılıkla mücadele ve küresel mülteci krizi, Birleşmiş Milletler nezdinde ICC’nin öncelikli işbirliği alanlarıdır. Dolayısıyla, Odalarımızın mültecilere yönelik olarak yürüttüğü projeler, ICC aracılığıyla Birleşmiş Milletlere iletilme fırsatına sahiptir.”

ICC’nin zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “ICC’nin uluslararası ticaret alanında yol gösterici etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi görevini TOBB üstlenmiştir. TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ICC’nin en köklü ve güçlü Milli Komitelerinden biri olarak ICC’nin Türkiye temsilciliğini yürütmektedir” diye konuştu.

Tahkim konusuna da vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, ICC’nin organı olarak kurulan Milletlerarası Tahkim Divanı’nın, uluslararası ticari ve iş uyuşmazlıklarının çözümünde, dünyaya önderlik ettiğini anlattı.

Resimler için tıklayınız.