Spot menu
 
 

“Ben gerçeğini alıyorum” Kampanyası çerçevesinde Kanyon Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen Etkinlik 26 Nisan 2013

ICC Türkiye tarafından yürütülen “I Buy Real” kampanyası kapsamında İstanbul’da Kanyon alışveriş merkezinde açılan  “Sahtesi Pahalıya Gelir Ben Gerçeğini Alıyorum” standı, global firmaların yanı sıra sanatçılar tarafından da büyük ilgi gördü ve geniş kitlelere ulaşmamızı sağladı.

Kampanyaya destek veren Türkiye’nin tanınmış müzik, yazar ve fikir insanları telif hakları konusunda da görüşlerini dile getirdi.

Kargo müzik grubundan Selim Öztürk, fikri mülkiyet haklarının Türkiye’de geliştirilmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de telif hakları gelişiyor. Birçok ülkeden daha iyi durumdayız ama Batı ülkelerine göre geliştirilmesi gereken hususlar var. Türkiye’de telif haklarının gelişmesi için zamana ve toplumsal bilince ihtiyaç var. Caydırıcılık sağlanması için genelde devletin, özelde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuya sahip çıkması gerekiyor. Toplumun ilerlemesi için sanatın telif haklarıyla beslenmesi gerekiyor” dedi.

Sanatçı Burak Kut, Sanatçıların Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) çatısı altında bir araya geldiğini belirterek, “Farklı vizyonlara sahip insanlar kendini geliştiremeyen yapıyı kırmak için MSG çatısı altında bir araya geldik. Bir yandan da telif hakları konusunda bilgilenmeyi amaçlıyoruz. Neden zarar gördüğümüzü, neden tam hakkımızı alamadığımızı öğrenmek istiyoruz. Çürümüş bazı yapılar var, bunları kendi içimizde çözemezsek, sanatçılar olarak TOBB gibi, Kültür Bakanlığı gibi kuruluşlardan sahtecilik ve korsanla mücadelede destek alacağız. Bu işten hayatını kazanan ve besteci olarak da üreten kişilerin yaptığı işin karşılığını alamamaları yeni bir işe yatırım yapmalarını engelliyor, şevki kırıyor ve yapılan müziğin kalitesini de düşürüyor. Türkiye’de ‘Bedava sirke baldan tatlıdır’ diye bir söz var. Bu bakış açısını kırmak gerekiyor. Bizleri seven, gönülden destekleyen genç fanlarımız var. Gençler belki bu bilinci birbirlerine aşılarlarsa sevdikleri müzik adamlarının sıkıntıya düşmesini engelleyebilirler” diye konuştu.


Universal Music Başkan Yardımcısı David Benjamin de, Türkiye’de gençlerin daha iyi işlerde çalışması için telif haklarının çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Örneğin bu AVM’deki dükkânlar Kanyon markasıyla korunuyor. Müzik endüstrisi telif haklarıyla, buluşlar ise patentlerle korunuyor. En yüksek ekonomilerden olabilmenin yolu fikri mülkiyetin önemini anlayan ve koruyan bir hukuk sistemi oluşturmayı gerektirir. Bu da toplumu ileriye taşır. Otomobilin ilk bulunduğu yıllarda araç sigortası, ehliyet, kırmızı ışık, trafik, emniyet kemeri yoktu. Son yüzyılda hukuk teknolojiyi yakaladı. Bu da vatandaşların otomobil kullanırken yol kurallarına uymalarını gerekli kıldı. Teknolojiden en iyisini alırken insanları da korumak gerekiyor. Dijital dönem için de böylesi kurallara ihtiyaç var ve dijital teknolojiyle ilgili kurallar ne olmalı konusunda hukukta mutabık kalmalıyız. ICC Türkiye ile geçen yıl TOBB’un organize ettiği bir seminere katıldım ve hükümetin neler yapması gerektiğiyle ilgili bazı önerileri rapor haline getirdik. TOBB, Türkiye’de bütün iş dünyasını temsil eden çok güçlü bir kurum. ICC ve TOBB iş dünyası için neler yapılması konusunda toplumsal mutabakat sağlamaya çalışıyor.” dedi.

 

Spot menu
Ana Sayfa | Ben Gerçeği Alıyorum Kampanyası | Kamu Spotu | Kampanya Görselleri | Mevzuat | Bildiriler | Etkinlikler | Bizimle Temasa Geçin
Resim açıklaması yazılabilir.